ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE TARDON, ...

humanszolgfejlefop153

Humán kapacitások fejlesztése Bükkábrányban és térségében

infoblokk kedv final CMYK ESZA

HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE BOGÁCSON ÉS TÉRSÉGÉBEN

humanszolgfejlefop153

 

Orvosi rendelő felújítása Tardon

Top orvosi rend felujitas

 

tabormaty1Táborozás Tardon!  tabormaty2


 tabor3

Tard a legkisebb matyó település 1300 főnyi lakosával a Bükkalja és az Alföld találkozásánál.

Vendégszerető lakossága, hagyományai, méltán világhírű hímzésvilága, rendezvényei, a helyi borok, és ételek, a Bükk hegység kirándulóhelyei, a közelben lévő termálvizek, évről-évre csalogatják ide a kikapcsolódni vágyókat. (www.tard.hu)

A róm.kat. egyházközség tulajdonában lévő iskolaépületet 2012-ben alakították át táborhellyé, ahol max. 42 fő részére biztosítanak szállást, májustól szeptemberig.

 tabor4

A szálláshely belülről teljesen felújított. A szállás emeletes ágyakkal berendezett kéttabor5 nagy teremből és egy kisebb szobából áll. Ez utóbbiban van hűtő, mikrosütő és egy gáztűzhely is, így teakonyhaként is funkcionál. A férfi-női mosdók, zuhanyzók, WC-k is újonnan lettek kialakítva. A közösségi programokhoz rendelkezésre áll egy széles folyosó egy nagy, fedett terasz, illetve van egy hatalmas füves udvar, szalonnasütő. A faluházban szintén van lehetőség programok lebonyolítására. Étkezési lehetőség a közelben lévő iskolai konyhán biztosított, és a szálláshellyel szemben található egy kis bolt is. A katolikus táborhelyhez kapcsolódik a volt szolgálati lakás, mely most kézműves ház, benne háló, mosdó, kézműves terem.

  tabor1tabor2

Sportolási lehetőségek: focipálya, lovaglás, sétakocsikázás, túrázás természetvédett környezetben, úszás, fürdőzés a környékbeli strandokon, a bogácsi gyógyfürdő mindössze 4 km-re található.

Kirándulási lehetőségek: A közelben számos túraútvonal indul a Bükkbe, különféle turisztikai látványosságokkal. A településről könnyen megközelíthető Cserépváralja, Bogács, Cserépfalu.

 tabor6

Megtekinthető nevezetességek: A faluban található az ország legrégibb tájháza, öreg pincesorok, felújított barokk stílusú templom; a közelben találhatók védett madárfajok (gyurgyalag, fekete gólya), növények, várrom, kaptárkövek.

A település megközelíthető a Budapest-Miskolc vonalon Mezőkövesdtől busszal, illetve Egerből.

A táborhely címe: 3416 Tard, Béke u. 48.

Bővebb információ kérhető a táborhelyről, szabad időpontokról, szállásfoglalás:

06-49-332388

Összeállította: Szelei Katinka

 
   
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
 


Tard