ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE TARDON, ...

humanszolgfejlefop153

Humán kapacitások fejlesztése Bükkábrányban és térségében

infoblokk kedv final CMYK ESZA

HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE BOGÁCSON ÉS TÉRSÉGÉBEN

humanszolgfejlefop153

 

Orvosi rendelő felújítása Tardon

Top orvosi rend felujitas

 

IGAZÁN SEGÍTENI CSAK SZERETEBŐL, SZERETETTEL LEHET!

            Az Egri Karitasz Központ által meghirdetett „Kályhaprogram”-ban pályáztunk, ahol egy fő tardi rászoruló kapott egy fatüzelésű kályhát.

            Önkéntes segítőnk – Demeter Zoltán – fa ki-, és összevágásban segített a rászorulóknak. Köszönjük!

           

            November 19-én Szt. Erzsébet napi ünnepi misét szerveztünk, ezt követő vasárnapon pedig 200db cipót osztottunk ki a szentmise után a templomból kijövő híveknek.

December 6-án Szt. Miklós ünnepén Mikulás csomaggal kedveskedtünk a szentmisén résztvevő gyermekeknek.

            Adventi időben a helyi COOP ABC-ben tartós élelmiszert gyűjtöttünk, amivel 6 családos és 7 egyedül élő rászorulót támogattunk községünkben. Nagyon köszönjük a dolgozók részéről a segítséget!

Kiosztásra került: 37cs. Száraztészta, 57kg liszt, 26kg cukor, 11 liter olaj, 4kg rizs, 4cs tea, 2db készétel, 11db vagdalthús, 32db májkrém, 3 cs keksz, 3,5kg mosópor, 2cs szaloncukor.

            Roráte szentmisék után lehetőség volt több alkalommal a központi élelmiszerbankból kapott több kiló kenyér kiosztására, a a hívek és az önkormányzat közhasznú dolgozói között.

            „Egymillió csillag a szegényekért” program keretében a 3. adventi közös gyertyagyújtáson gyertyák megvásárlásával jelképesen fogadtunk be egy szegény családot.

            Karitasz csoportunk tagjai gyermekes Szentcsalád-járásba kapcsolódtak be. Szent Család vasárnapján a jubiláns házaspárok megáldása, valamint családosok szolgálatával - énekkar, felolvasás, szentelmények felvitele- tettük színesebbé az ünnepet.

            Köszönjük mindenki odaadó támogatását, hisz nem az számít hogy mit adtunk, hanem ahogyan azt tettük.

„Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, ez a három. De ezek között legnagyobb a szeretet”. /1.Kor.13,13/

Karitász

A Tardi Hírekben megjelent Közleményből értesülhettünk, hogy Tardon 2015.03.03-án alakult meg a tardi Római Katolikus Egyházközség Főapostolairól elnevezett Karitasz szervezet, melynek tagjai:

Hegedűsné Matíz Éva

Kleszóné Kántor Tímea

Komárominé Vajdovics Elvira

Molnárné Androvics Terézia

Molnárné Gál Marianna.

Céljuk az idősek segítése, lelki gondozása; fiatalok – gyerekek támogatása. A karitász egyik lényeges alapelve, hogy korra, nemre, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül segít a rászorultakon. Szívesen várják a támogatásokat és az önkéntes kezeket.

Elérhetőség: Tard, Rákóczi út 53, Tel:+36305752342

Tard